Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Δ. Θεσ/νίκης : Καρφιά Μάτη για τα τέσσερα -δωρεάν- απορριμματοφόρα

Αιχμές για την εσπευσμένη, όπως τη χαρακτηρίζει, αποδοχή του δήμου Θεσσαλονίκης της δωρεάς 4 απορριμματοφόρων από ιδιωτική εταιρεία αφήνει ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χθες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως, αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση που έκανε μόλις προχθές ιδιωτική εταιρεία, που δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες καθαριότητας, να παραχωρήσει στο δήμο Θεσσαλονίκης τέσσερα απορριμματοφόρα με τη μορφή χρησιδανείου.

Όπως σημειώνει, πρόσφατα μία άλλη εταιρεία, αθηναϊκή, προσφέρθηκε να ελέγξει δωρεάν την κατάσταση κάποιων οχημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης. «Αμέσως μετά προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάθεση των επισκευών του οχημάτων του δήμου, για να είναι- όπως ισχυρίστηκε η διοίκηση- αξιοποιήσιμος ο στόλος των οχημάτων του δήμου, συμπεριλαμβανομένων και των απορριμματοφόρων. Το διαγωνισμό κέρδισε η εταιρεία που είχε προσφερθεί για τον δωρεάν έλεγχο, αλλά απέχει πολύ από την υλοποίηση του, εξαιτίας των πολλαπλών εμπλοκών και ενστάσεων, με αποτέλεσμα ελάχιστα οχήματα του δήμου να μπορούν ακόμη να κυκλοφορούν» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μάτης.

Καλεί τη διοίκηση του Δήμου να απαντήσει στο ερώτημα που δημιουργείται από την χθεσινή προσφορά, η οποία «αποτελεί ουσιαστικά προαναγγελία, είτε της αποτυχίας του διαγωνισμού ανάθεσης των επισκευών και του προσανατολισμού σε ενοικίαση οχημάτων, όπως η συγκεκριμένη εταιρεία έχει συμφωνήσει με άλλους δήμους, είτε της παραχώρησης της αποκομιδής σε ιδιωτικές εταιρείες, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο δήμαρχος ότι θέλει να κάνει».

«Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για αποτυχημένη επιλογή. Η πόλη δεν πρόκειται να καθαρίσει έτσι! Χρειάζεται σχέδιο και ενεργοποίηση των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Μάτη.

(Αναδημοσίευση από : voria.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: